piatok 30. novembra 2007

Hľadáte špičkovú manažérku?

Úžasné ako sa postupne vytrácajú ilúzie. Ľudia možno starnú, no určite nie všetci aj dospievajú. Polemizovať by sa určite dalo aj o tvrdení, že sú to muži, ktorí nikdy nedospievajú. Jednoducho sa nedokážeme zbaviť niektorých infantilných prejavov aj napriek pribúdajúcim rokom.
Žiarlivosť a ohováranie...Kladiem si otázku, či ide o fenomén všeobecne rozšírený v tejto spoločnosti alebo je to viac – menej doména jej ženskej časti (nie feministky, neospravedlním sa, lebo ma to, čo som práve napísala absolútne nemrzí)?


Za posledných niekoľko týždňov som nadobudla pocit, že si dokážeme závidieť úplne všetko: nosom medzi očami počnúc cez geopolitický prehľad, končiac najnovšou vuittonkou. Keby to nebolo také úbohé, smiala by som sa. Keby som sa ma to netýkalo, pobavilo by ma to celkom určite.

Pubertiaci – to sa možno dá nejako ospravedlniť meniacou sa hormonálnou hladinou. Uvažujem, ako si také niečo ospravedlníme my – dospelí ľudia. Tí istí dospelí, ktorí sa majú stať skôr či neskôr vzorom pre iných.
Odsudzujeme niekoho bez toho, aby sme o ňom alebo nej vedeli niečo viac ako len meno a možno priezvisko. Je nám úplne jedno, aká tá osoba skutočne je. Akosi nedokážeme zniesť vedomie alebo vôbec predstavu, že nie sme rovnakí, že sú ľudia, ktorí nás v niečom predčia a v niečom inom sú horší. Hlúpa ješitnosť. Ženy a muži sa s týmto vyrovnávajú rôzne. „Silnejšie pohlavie“ kričí a má problém skôr samo so sebou, „nežnejšie pohlavie“ je o čosi zákernejšie a problém hľadá vo všetkých okolo správajúcich sa celkom určite neprístoje a vyzývavo. Vo všetkých nepochybne hlúpejších, ale krajších a štíhlejších. Čarodejnice! Upáliť ich! A tým hlúpym kopám testosterónu predpísať nejaké lieky, zaviazať oči a zalepiť uši! Bodá sa odzadu, ale nežne a zásadne vo chvíli, keď sa obeť nemá ako brániť. O príčinách môžem len špekulovať: zbabelosť? Strach? Ohľaduplnosť? Snaha zachovať si tvár a možno domnelú dôstojnosť alebo čokoľvek tomu aspoň z diaľky podobné?

Preto ak máte problém s konkurenciou na trhu, ktorá je riadená ženou, zamestajte ženu aj vy. Samozrejeme nie všetci sme trpezliví...v prípade, že chcete proces urýchliť proces, postavte medzi nich muža. Je jedno, či majú 15 alebo 50, rovnako ako je jedno, či za to on stojí alebo či o neho má niektorá záujem. Nejde o nič viac a o nič menej ako čistú konkurenciu, zvláštnu hru alebo skôr črtu. A pozerajte sa. Tá premena je neuveriteľná, zarážajúca a urážajúca zároveň.

P.S.: Venované obetiam.Venované obetiam vlastnej zaslepenosti, neochoty pozrieť sa okolo pozornejšie. Venované obetiam svojej vlastnej žiarlivosti. Je smutné nemať dostatok odvahy postaviť sa problému a hľadať únikovú cestu pred sebou samým neférovým útokom.

Žiadne komentáre: